Франция финансира български проект срещу трафика на хора

Франция финансира български проект срещу трафика на хора
Трафикът на хора се определя като робството на 21. век.
A A+ A++ A

Националната комисия за борба с трафика на хора и Посолството на Франция ще обявят началото на проект, свързан с превенция на трафика на хора.

Проектът „Превенция на трафика на хора, принадлежащи към етническите групи, с фокус към ромското малцинство в България“ ще стартира в резиденцията на посланика на Франция, съобщиха организаторите, цитирани от bTV.

Той е разработен от националната комисия и ще се осъществява във Варна в продължение на 2 години с финансовата подкрепа на Посолството на Франция, Постоянното представителство на Франция към Службата на ООН, както и Посолството на Франция в Румъния.

В пресконференцията е предвидено да участват вицепремиерът Цветан Цветанов, който е председател на комисията, и посланикът на Франция Филип Отие.

Основна цел на проекта е да послужи за модел за цялостната държавна политика в превенцията на трафика на хора сред уязвимите етнически групи в България.

#Франция #България #трафика на хора #ООН #Варна #Румъния #малцинство #Филип Отие #посланик #Цветан Цветанов #вицепремиер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »