В Карлово посрещнаха бойците ни от 24-ия контингент на НАТО в Афганистан

В Карлово посрещнаха бойците ни от 24-ия контингент на НАТО в Афганистан
Снимка: fakti.bg
A A+ A++ A

Повече от десет години България взема участие в операцията на ръководените от НАТО Международни сили за поддържане на сигурността в Афганистан, подчерта министърът на отбраната Ангел Найденов на тържествената церемония по посрещането на 24-ия контингент от въоръжените сили, завърнал се след успешно изпълнена мисия в Афганистан, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната.

Военният ритуал се проведе пред националния музей "Васил Левски" в Карлово.

"Страната ни участва от самото начало в мисията в Афганистан. Повече от 8350 военнослужещи от Българската армия провериха и доказаха професионализма си, уменията си за работа в мултинационална и мултикултурна среда. Не мога да не отбележа, че при посещения на държавното и военното ръководство в Афганистан съюзното командване винаги е давало само високи оценки за работата на нашите военнослужещи в Кабул и в Кандахар", заяви Найденов.

Министър Ангел Найденов връчи награден знак "За участие в мисия" на националния командир на контингента полковник Кирил Даскалов.

Награден знак "За участие в мисия" получиха още 181 офицери, сержанти и войници. 237 бяха наградените с правоъгълна плочка "Афганистан – 2013".

След церемонията министърът на отбраната Ангел Найденов и началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов поднесоха цветя пред паметника на майката на Васил Левски Гина Кунева в двора на Националния музей "В. Левски".

#НАТО #Афганистан #Карлово #Ангел Найденов #Найденов #Министерство на отбраната #Симеон Симеонов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"