Пламен Орешарски: Не очаквам друга актуализация на бюджета

Пламен Орешарски: Не очаквам друга актуализация на бюджета
Премиерът коментира, че има опасност от рецесия, но той се надява данните за третото тримесечие да бъдат по-добри за разлика от второто за изпълнението на бюджета. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Не очаквам друга актуализация на Бюджет 2013. Няма да се наложи и поемам твърд ангажимент за това, заяви министър-председателят Пламен Орешарски, след като Народното събрание преодоля ветото на президента, предаде БГНЕС.

„Ветото на президента беше отхвърлено, така че можем да продължим с тези корекции във фискалната политика, които в последните седмици бяха многократно дискутирани, свързани най-вече с корекция на планиране на приходите, очевидно неизпълними в този обем, в който ги виждаме записани в действащия закон за бюджета, условия за поне частично разплащане със забавени задължения, регулярно възстановяване на ДДС и рефинансиране на изтегления през февруари заем с оглед на по-добро поддържане на фискални резерви над законово изискуемия минимум от 4,5 милиарда лева”, посочи Орешарски.

Премиерът коментира, че има опасност от рецесия, но той се надява данните за третото тримесечие да бъдат по-добри за разлика от второто за изпълнението на бюджета.

"Правим усилия да подобрим бизнес климата, за да се отлепим от дъното", посочи премиерът.

Премиерът подчерта, че би се радвал на подкрепа и от ГЕРБ за в бъдеще.

#Пламен Орешарски #Орешарски #бюджет #актуализация #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници