Местан: Ветото на президента е срещу програмата на кабинета

Местан: Ветото на президента е срещу програмата на кабинета
Според Лютви Местан, Ветото на президента не е вето върху актуализацията на бюджета, това е вето срещу програмата на кабинета Орешарски. Снимка: www.razkritia.com
A A+ A++ A

„Ветото на президента не е вето върху актуализацията на бюджета. Г-н премиер, това е вето срещу програмата на кабинета Орешарски. Там ги стяга чепика, защото, ако актуализацията е концентрираният израз на правителствената политика, то ветото е срещу програмата на кабинета“, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан предаде агенция „Фокус”.

„Тук приказките, че актът на президента не бил безпрецедентен, защото и друг президент бил наложил вето, е несъстоятелна теза. Ветото на президента Желев беше по конституционна съобразност на текстовете”, каза още Местан.

Местан се обърна с настоятелен призив към държавния глава - да се опита да възстанови конституционната си медиаторска роля и да се опита да бъде обединителят на нацията.

„Очаквам най-сетне да направи, без да противопостави едни граждани на други, ясното разграничение между симпатично протестиращите и онези с възгласи „Турците – вън”. Ние в продължение на два месеца не сме изрекли лоша дума срещу който и да е протестиращ срещу кабинета. Разграничаваме се от възгласите „Турците – вън”, допълни Местан.

#Лютви Местан #призив #президент #актуализация #протестиращи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници