Борисов: Станишев излиза и лъже хората по телевизията

Борисов: Станишев излиза и лъже хората по телевизията
Бойко Борисов е категоричен, че Станишев лъже хората.
A A+ A++ A

"Сергей Станишев излиза и лъже хората по телевизията."

Това каза пред журналисти в парламента в петък лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в коментар на изявлението на лидера на БСП Сергей Станишев в пленарна зала.

В коментар на изявлението на Станишев, че не иска акъл от Борисов, лидерът на ГЕРБ заяви: „Той толкова се е изнервил. Не е лесно човек да е под чехъл”. Борисов уточни, че Станишев е под чехъл на „човека, който реално управлява БСП - Моника Йосифова. И всички го знаят. Категорично”.

„Видяхте как стоят гузни и мълчат за лъжата на Сергей Станишев за 800 млн. лв. за земеделските производители. На 4 април Брюксел ги е възстановил в пълен обем”, каза Борисов.

„За магистрала „Люлин” знаете – абсолютно провален обект. Заведох журналистите, знаете, след 5-я километър бяха планините. Пари абсолютно хвърлени на вятъра. Тогава заедно с всички от Брюксел отидохме, предоговорихме и го направихме. „Дунав мост 2” – абсолютно провален обект. Помните, когато с румънския премиер бяхме в Брюксел, докарахме комисарите там, правихме среща на самия мост. Сто пъти благодарихме на президента Барозо, че разрешиха с една година да се удължи срокът и да се дофинансира, за да стане този проект. Тези пари, за които Станишев говори, сега само откриват. Откриха „Дунав мост 2”, ние сме го направили, откриха „Тракия”, ние сме я направили, откриха „Хемус”, ние сме я направили. Откриха „Струма”, посочи Борисов.

„Това се прави с пари с кофинансиране. В тази актуализация да виждате кофинансиране? Това означава, че по всичките тези големи инфраструктурни проекти в следващите години ще спрат и проектирането, и строителството”, заяви той.

„Попитайте тази – строителната министърка, че съм я запомнил като цикламеното костюмче, защото друго не можах да запомня от нея, защо не отварят „Хемус” и правят тази тапа при Богров. Абсолютно е готова магистралата, вчера с Йорданка Фандъкова я видяхме, абсолютно е готова, за една нощ могат да я завършат и хората събота и неделя да я ползват. Сигурно пак я няма или пак изтича на някой почивката. Абсолютно готово е, а хората стоят с часове там", попита още Бойко Борисов.

#Бойко Борисов #Сергей Станишев #Йорданка Фандъкова #Брюксел #Дунав мост #магистрала Хемус #Богров #ГЕРБ #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »