От „Тановгейт“ до границата на политическата вменяемост – един Началник знае!

От „Тановгейт“ до границата на политическата вменяемост – един Началник знае!
A A+ A++ A

В деня, в който премиерът Бойко Борисов като че ли твърдо прекрачи границaтa на политическата вменямост с, меко казано, озадачаващото изявление за „Началника“ (разбирай: Господ Бог) и владиците от Държавна сигурност, Софийска градска прокуратура пък съобщи, че спирала разследването по скандала „Тановгейт“ с аргумента „неизвестен извършител“.

Ех, мила-жалка-родна-смешна-гнусна политическа действителност!

Докато премиерът обясняваше, че бил шокиран от големия брой агенти на бившата Държавна сигурност в Светия синод (11 от 15 – представяте ли си, ако беше игра от тотото: за разлика от 6 от 49, тук е доста по-лесно да уцелиш шестица, празно почти няма!), сега изведнъж пак започна да се обръща към „Началника“, който бил допуснал владиците от ДС да са владици, а пък сега да дойде богопомазаната Бойкова власт, та да им извади досиетата. Божа, т.е. Началническа работа!

Да се чудиш „Началника“, който спуска на премиера подобни мъдри прозрения, дали наистина е Господ Бог, или е някакъв „кораб майка“.

Иначе, нали помните януари–февруари 2011 г. – флашките и записите, които явно трябва да бяха „изтекли“ от „продънената“ ДАНС, и както се предполага, от хора около Алексей Петров? (То пък кой ли би очаквал в страна/държава/нация без елементарно чувство за общност разузнавателните служби да не са пробити...)

Повече от година разследващите не можаха да открият кой стои зад изтичането на скандалните записи от специални разузнавателни средства на телефонните разговори между шефа на митниците Ваньо Танов, бившия му заместник Антони Странджев, финансовия министър Симеон Дянков и премиера Бойко Борисов.

Софийският градски прокурор Николай Кокинов обяви, че прокуратурата спира делото по „Тановгейт“ заради „неизвестен извършител“. Спокойно, това не значи, че властта в Бойколандия е безсилна, прокуратурата не си върши работата или пък всичко е лъжа и измама и задкулисни политически сделки.

Просто и това е като с ДС-владиците. Началническа работа! Всичко ни е спуснато от Бога, т.е. Началника. И явно само на него остава да съди справедливо...

Все пак ме гложди една интересна мисъл: Ами ако за ужас на всички тях, те си знаят кои са, включително и ДС-владиците, се окаже, че има „Началник“ и той действително въздава всекиму според делата му?...

Тази статия на АНГЛИЙСКИ

#Държавна сигурност #ДС #Българска православна църква #владика #митрополит #Светия синод #БПЦ #Бойко Борисов #министър-председател на България #Тановгейт #Алексей Петров #ДАНС #Ваньо Танов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »