Хасан Адемов: Не искаме да водим междуинституционални войни

Хасан Адемов: Не искаме да водим междуинституционални войни
Според социалния министър Адемов, "обвиненията за спекулация със социално слабите звучат нелепо". Снимка: www.dnevnik.bg
A A+ A++ A

„Не искаме да водим междуинституционални войни. Президентът трябва да олицетворява единството на нацията“, заяви социалният министър Хасан Адемов от парламентарната трибуна, по време на третото четене на актуализацията на бюджета, предаде БГНЕС.

„Трудно ми е да се съглася, че правителството може да се обвини в презумпция за нарушаване на закона, при все, че с постановление на МС се реализират неотложени разходи“, добави Адемов.

„В мотивите на ветото пожеланията за допълнителни разходи единствено и само, ако водят до растеж звучат убедително, но когато това не е била практика от последните години, възниква въпросът до какъв икономически растеж доведоха изхарчените 8 млрд. от предходното правителство“, попита министърът. Той подчерта, че обвиненията за спекулация със социално слабите звучат нелепо.

"Ако 90 стотинки на ден са нищо за елитарната част на обществото, то същите 90 стотинки са сутрешната баница на тези страдащи деца с увреждания“, посочи Адемов. По думите му е направен опит за делегитимация на правителството, чрез ново отваряне на дискусията за парламентарната подкрепа.

#Хасан Адемов #МС #Баница #Подкрепа #постановление

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"