Назначиха нов зам.-министър на икономиката

Назначиха нов зам.-министър на икономиката
Жулиета Хубенова е новият зам.-министър на икономиката. Снимка: vestnikstroitel.bg
A A+ A++ A

Министър-председателят Бойко Борисов назначи Жулиета Хубенова за заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма, съобщиха от правителствената прессслужба.

В момента зам.-министри в МИЕТ са Делян Добрев, който отговаря за енергетиката, и Иво Маринов – за туризма. Евгени Ангелов, който отговаряше за икономиката, ще се присъедини към екипа на бъдещия президент Росен Плевнелиев като съветник по инвестиции и икономика след встъпването му в длъжност на 22 януари.

През декември Трайков обясни, че в икономическото министерство е необходим четвърти зам.-министър, защото ресорът бил огромен.

От Министерския съвет уточняват, че Жулиета Хубенова е инженер по образование. Била е съветник по европейските програми в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, заемала е поста директор за България по програма БАС към ЕБВР, работила е в Opportunity International България – партньорска агенция на международната мрежа на Opportunity International за подпомагане на микропредприятия чрез малки инвестиционни заеми за производство, услуги и селско стопанство.

Има опит в сферата на европейските програми и фондове в подкрепа на бизнеса. Владее английски и руски език.

С друга своя заповед, считано от понеделник, премиерът освободи Екатерина Захариева от длъжността заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството. Заповедта е издадена въз основа на подадено от Захариева заявление.

#МИЕТ #Министерство на икономиката #зам.-министър #Жулиета Хубенова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници