Фандъкова: Протестите в центъра не са съгласувани с общината

Фандъкова: Протестите в центъра не са съгласувани с общината
Кметът на София е издала съгласуване за протеста само на площад „Независимост”. Снимка: www.inter-view.info
A A+ A++ A

„Протестните шествия в центъра на столицата не са съгласувани със Столична община и се извършват от спонтанно събрани хора. Единственото уведомление, което съм съгласувала, е за провеждане на протест в подкрепа на правителството на площад „Независимост”, заяви за Агенция „Фокус” кметът на София Йорданка Фандъкова.

„Уведомлението беше за протест и шествие по същия маршрут като този на протеста срещу правителството. Получих препоръката от СДВР да не се събират двата протеста на едно и също място, за това съм издала съгласуване за протеста само на площад „Независимост” в подкрепа на правителството”, посочи още столичният кмет.

Фандъкова заяви, че в момента центърът на столицата е блокиран. Спряно е движението по бул. „Цар Освободител”, по ул. „Г.С.Раковски” и по ул. „Оборище” в участъка от бул. „Васил Левски” до храм-паметника „Св. Александър Невски”.

„Голям брой автобуси, за които Столична община не е получила уведомление, се насочват към центъра и допълнително затрудняват движението в момента”, каза Фандъкова.

#движението #правителството #СДВР #Йорданка Фандъкова #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници