А. Найденов за протестите: Не виждам основание за намеса на армията

А. Найденов за протестите: Не виждам основание за намеса на армията
Военният министър не вижда основания за намеса на армията в ситуацията с протестите срещу правителството на Орешарски. Снимка: pik.bg
A A+ A++ A

„Зад днешните протести могат да се видят различни политически и икономически интереси, може да се види много омраза и агресия. Агресията и провокативното поведение са една от посоките, в които се търси развитието на този протест“, каза министърът на отбраната Ангел Найденов, в предаването „Добро утро, България!” на ТВ7, предаде Агенция „Фокус“.

Той допълни, че не вижда основания да се очаква намеса на армията. Найденов поясни, че въпросните икономически интереси са свързани с хора от кръга „Капитал”, като част от тях, по думите му, са хора, близки до президента Росен Плевнелиев.

Той допълни, че зад протестите стоят и хора, свързани с предишното управление на ГЕРБ.

„Ясно е, че няма да се поддадем на натиска, няма да се поддадем на ултиматума. Ясно е, че пред нас в момента не стои въпросът за оставка. Следователно протестиращите търсят някакво друго развитие. В каква посока може да бъде това развитие? За съжаление, към момента се очертава единствено посоката на провокиране на напрежение и на сблъсъци”, отбеляза министърът на отбраната.

#Ангел Найденов #Росен Плевнелиев #ГЕРБ #протестиращите #отбрана

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници