Депутатите заседават извънредно за актуализацията на бюджета

Депутатите заседават извънредно за актуализацията на бюджета
На извънредно заседание депутатите ще обсъждат повторно Закона за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет. Снимка: www.razkritia.com
A A+ A++ A

На извънредно заседание депутатите ще обсъждат повторно Закона за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет. Актуализацията на бюджета за тази година беше гласувана на второ четене в парламента на 1 август. На 7 август президентът Росен Плевнелиев наложи вето върху текстове от закона, предаде Агенция „Фокус“.

За повторно разглеждане се връщат текстове за приходите, разходите и предвидения нов дълг. Държавният глава отбеляза, че подкрепя отпускането на 40 млн. лв. за уязвимите групи. От парламентарната група на ГЕРБ възразиха срещу насрочената по-късна дата и с подписите на 77 депутати поискаха парламентът да бъде свикан по-рано.

В четвъртък, на извънредно заседание, Комисията по бюджет и финанси предложи на НС да подкрепи актуализацията, с което да отхвърли ветото на президента.

По-голямата част от участниците в Националния съвет за тристранно сътрудничество също изразиха становище, че актуализацията е неизбежна и навременна.

#Росен Плевнелиев #ГЕРБ #депутати #бюджет #актуализация #Съвет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници