Зинаида Златанова: Социалният диалог е възстановен

Зинаида Златанова: Социалният диалог е възстановен
Вицепремиерът посочи, че за първи път заседанието на тристранния съвет е било открито за медиите и тази практика ще бъде продължена. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Социалният диалог е възстановен, заяви вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова на брифинг след заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество, предава „Фокус".

Златанова отбеляза, че на заседанието е постигнато съгласие за това, че актуализацията на бюджета за тази година е наложителна и навременна. Единствено от КРИБ са изразили несъгласие с актуализацията.

Вицепремиерът посочи, че за първи път заседанието на тристранния съвет е било открито за медиите и тази практика ще бъде продължена.

„Благодаря на народните представители, че направиха възможно възстановяването на работата на НСТС. Без корекциите в закона, този съвет нямаше да е факт. Благодаря на социалните партньори за това, че отнеха един от аргументите на президента в неговото вето. Той беше заявил, че актуализацията на бюджета не е обсъдена в НСТС, не е имало публичност. Благодаря на социалните партньори, че дадоха възможност тази дискусия да се състои, тя е изключително важна", заяви министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов.

Работодателските организации и синдикатите приветстваха възобновяването на заседанията на тристранния съвет.

#Зинаида Златанова #НСТС #Хасан Адемов #актуализация #бюджет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"