Взривени цистерни и 11 ранени в огнен ад край Варна (Обобщение)

Взривени цистерни и 11 ранени в огнен ад край Варна (Обобщение)
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Две цистерни с газ пропан-бутан, а след това и цистерна с газьол се взривиха в петролната база край варненското село Езерово. Пожарникари обливат с вода цистерна с бензин в опит предотврятат нов адски взрив, предаде Дарик. По последни данни общо 11 души са ранени при инцидента, един е с 90% изгаряния.

След първия взрив са пострадали 9 души. Седем от ранените са огнеборци, двама от пострадалите не са служители на Пожарната, каза за Дарик говорителят на варненската полиция Ивана Милева. Всичките са приети във Военноморска болница във Варна. Сред ранените има една жена, съобщи д-р Антония Касабова, шеф на Спешна помощ във Варна. Тя е с травма на главата. 59-годишен мъж пък е бил обгазен. На мястото на взрива остават две линейки, които да реагират.

От първоначалния инцидент, който стана малко след 16.00 ч., пострадаха двама души. Единият от тях е с 90% изгаряния, каза пред Дарик д-р Ивайло Въжаров, директор на Военноморска болница, където мъжът е приет. Другият е на 42 години и е пострадал, след като ударната вълна го е изхвърлила. Той е с контузии на крайниците и е в стабилно състояние.

Взривът на цистерната е била толкова силен, че е бил усетен и във Варна. „Във Владиславово разтресе врати и прозорци здраво. Дано няма жертви”, написа малко след взрива коментатор в DarikNews.bg. „Аз живея в Аксаково. А точно от към Езерово се вдигаше огромен облак дим”, посочва друг.

Областният управител на Варна Иван Великов увери от ефира на Дарик, че към момента няма нужда от евакуация на населението, няма и данни за опасност на околната среда.

13 влака са засегнати от спирането на движението заради пожара на гара Езерово,  съобщи от БДЖ. За пътниците от блокираните влакове се организира превоз с автобуси от жп гара Повеляново до Варна. Пътниците ще бъдат превозвани с автобуси, докато не се възстанови движението. От БДЖ нямат информация кога движението ще бъде възстановено.

В следобедните часове в петролна база край варненското село Езерово при зареждане на цистерна с газ избухна пожар. Заради получила се искра пламнали както возилото, така и сухи треви наоколо.

#цистерни #взрив #пожар #ранени #изгаряния #Варна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници