Намаляват щата на МС до 427 души

Намаляват щата на МС до 427 души
Правителството одобри изменения в Устройствения правилник на МС и неговата администрация, които целят оптимизация на работата на кабинета. Снимка: www.manager.bg
A A+ A++ A

Правителството одобри изменения в Устройствения правилник на МС и неговата администрация, които целят оптимизация на работата на кабинета, уреждат въпроси, свързани с взаимодействието му с Народното събрани, и предвиждат промени в структурата, функциите и числеността на администрацията, която го подпомага.

Структурните промени водят до намаляване на щатовете в администрацията на МС с 29 бройки до 427, съобщиха от правителствената информационна служба. За подобряване организацията на работата на правителството се въвежда изготвянето на 3-месечни оперативни програми, които включват график на редовните заседания на МС, списък на планираните за приемане проекти на закони и на подзаконови актове, други въпроси от компетентността на МС.

Изрично се посочва, че законопроектите, които предстои да бъдат разглеждани от МС, трябва да бъдат придружени от мотивирано становище в случай, че с тях се предлага въвеждане на регулаторен режим. Когато това е предвидено в оперативната програма, актовете трябва да бъдат съпътствани от стандартна оценка на въздействието върху стопанската активност и заетостта.

Тя включва целите на предложеното действие от страна на държавните органи, ползите от него, икономическите и социални разходи, които ще бъдат извършени, оценка на административната и регулаторна тежест, проведените обществени консултации.

#администрация #щатове #програма #разходи #режим #МС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"