Режат месечните помощи, ако детето не ходи на училище

Режат месечните помощи, ако детето не ходи на училище
Получаването на месечни помощи за дете се обвързва с редовно посещаване на подготвителните групи в детските градини, или в училищата. Снимка: www.razkritia.com
A A+ A++ A

Получаването на месечни помощи за дете се обвързва с редовно посещаване на подготвителните групи в детските градини, или в училищата, освен ако това е невъзможно поради здравословното състояние на детето.

Това предвиждат промени в Правилника за прилагане на Закона за семейни помощи за деца, съобщиха от правителствената пресслужба. Промените съответстват на влизащите в сила от 1 септември изменения в Закона.

Към молба- декларацията за отпускане на помощта се въвежда изискване за прилагане на удостоверение за записването на детето в подготвителна група в детска градина, или в училище. При допускане на отсъствия за повече от 3 дни, за които няма уважителни причини, месечната помощ да се спира за съответния месец.

Промени в Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане гарантират, че на всички деца, настанени в специализирани институции – не само в домове, а и ползващите социални услуги, ще се предоставят месечни средства за джобни разходи.

Тези средства ще се определят всяка година от Правителството и ще се изплащат чрез бюджетите на общините.

#деца #градини #училища #помощи #месец #общините

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници