Погнаха 11 висши държавни служители

Погнаха 11 висши държавни служители
Сградата на сметната палата в София. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Назначени са 11 ревизии срещу висши държавни служители от Националната агенция за приходите (НАП) и от Сметната палата.

С назначаването на 11 ревизии срещу висши държавни служители са приключили 494 проверки от общо 561, започнали срещу лица, заемащи високи държавни постове, които са длъжни да обявят публично имуществото си.

Това стана ясно по време на подписване на споразумение за взаимодействие и сътрудничество между НАП и Сметната палата, предаде агенция „Фокус“.

Подписи под документа сложиха шефовете на съответните институции – Красимир Стефанов и Валери Димитров.

Стефанов поясни, че на този етап не може да даде информация какви са постовете на тези 11 чиновници, като това ще стане евентуално на по-късен етап.

Подписаното споразумение засилва инструментите, с които Сметната палата ще разполага при събирането на информация за финансовото и имотното състояние на лицата с публични длъжности.

На специален интервал в НАП служители на Сметната палата ще имат достъп до данъчно-осигурителните досиета на посочените по-горе лица.

Това споразумение е следствие от препоръките на GRECO, чиято проверка, както бе припомнено от Димитров, приключи преди 3 години.

Сред препоръките на GRECО тогава бяха да се засилят правомощията на Сметната палата да събира нужната информация при проверка на политически партии и висши държавни чиновници.

#НАП #Националната агенция за приходите #Сметната палата #Красимир Стефанов #Валери Димитров #ревизии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »