Собственици на апартаменти в комплекс, построен на терена на НСА, ще съдят държавата в Страсбург

Собственици на апартаменти в комплекс, построен на терена на НСА, ще съдят държавата в Страсбург
Хотелски комплекс „Акротирия” в Несебър
A A+ A++ A

Собственици на апартаменти в сградата на хотелския комплекс „Акротирия”,построен на терена на НСА, ще съдят държавата в Страсбург, предаде Радио „Фокус”- Бургас.

Наталия Давидова, която е платила над 80 000 евро за един от апартаментите и управител на Съвета на руските собственици в сградата, заяви, че никой няма да подари своето имущество и ще го бранят до край.

Тя показа нотариален акт за собственост и по думите й - има решение на Върховен административен съд, че документите й са изрядни. Тя каза, че в Русия непрекъснато се организират дни за продажба на български имоти и се канят руски граждани за закупуване на имоти в България.

По нейни данни, има 328 000 руски собственици на български имоти и обяви, че ще направят медийна кампания, за да покажат какво е положението в нашата страна. На първо време ще се обърнат към Руското консулство, за да защити правата им.

В сградата, построена на терена на НСА, има общо 6 руски семейства собственици на апартаменти, а над 20 са англичаните, придобили апартаменти.

Англичаните също заявиха, че ще търсят правата си в съда.

Национална спортна академия „Васил Левски” беше въведена във владение на терен от 2,4 декара, на които е построен хотелският комплекс „Акротилия”.

Директорът на НСА доц.Пенчо Гешев съобщи, че започва 3-дневен срок, в който собствениците на терени и апартаменти могат да обжалват решението за владение.

#НСА #Страсбург #Бургас #руснаци #англичани #апартаменти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"