Canon Европа подкрепя експедиция на WWF в Сибир

Canon Европа подкрепя експедиция на WWF в Сибир
Снимка: katyaburg.ru
A A+ A++ A

Canon Европа, световен лидер в областта на решенията за визуализации, спонсорира експедицията на WWF до море Лаптеви в Сибир в качеството си на партньор на международната природозащитна организация. Това е втората арктическа експедиция на WWF за последната година след успешната изследователска мисия  „Плаване до Сику - пътешествие до последния леден блок“ през лятото на 2012 година.

Експедицията на WWF до полуостров Таймир в море Лаптеви, един от най-слабо изследваните райони в руска Арктика, ще се състои между 13 и 26 август. Целта й е да установи чрез събиране на необходимия генетичен материал дали има генетично различни популации на морж и полярна мечка или животните в морето са свързани с една или повече близки популации. Отговорът на този въпрос е необходим за развитието на ефективни системи за наблюдение на състоянието на двата вида и за да се предприемат необходимите действия за тяхната защита.

Руският фотограф на дива природа Алексей Ебел ще се включи в експедицията заедно с учените и ще улавя моментите в изображения. Участието на Eбел е финансирано от Canon. Той ще използва камера и оборудване за обектива с марката Canon.

„Като най-нова част от нашето партньорство ние сме горди да подкрепим WWF в тази последна мисия в Арктика“, коментира Кип да Коста, директор комуникации в Canon Европа. „Заснемането играе ключова роля в научните изследвания. Оборудването и опитът на Canon ще помогнат на WWF по време на експедицията да изобрази и насърчи осведомеността на обществото за състоянието на околната среда и изменението на климата.“, допълва той.

Клайв Тесар, ръководител на комуникациите и външните отношения на WWF-Global за проекта в Арктика, споделя: „Подкрепата на Canon е изключително важна, за да разкрием мистерията дали животните в региона са свързани с околни популации. Това е и чудесна възможност да споделим тази почти непозната част от света с хората чрез фотография и видео.“

Canon Европа си сътрудничи с  WWF от 1998 г. Продължаващото партньорство показва стремежа на Canon Европа към устойчиво бъдеще, в което хората живеят в хармония с природата. Партньорството включва подкрепа на редица инициативи, както и спонсориране на глобалната фотографска мрежа на WWF и Canon (WWF-Canon Global Photo Network) и обучение по фотография за служителите на WWF.

#WWF #експедиция #Сибир

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"