Съдия-изпълнител върна спорен имот на НСА

Съдия-изпълнител върна спорен имот на НСА
По закон, докато текат съдебни дела до влизане в сила на окончателно съдебно решение, се преустановяват дейностите на двете спорещи страни. В случая това не се е случило и впоследствие се е появявила сградата, отбеляза доц. Христо Константинов от НСА. Сни
A A+ A++ A

Съдия-изпълнител е въвел във владение доцент Пенчо Гешев, ректор на Националната спортна академия, в спорен имот в Несебър, за който спортната академия вече има спечелено дело с окончателно решение на Бургаския окръжен съд, предава „Фокус“.

Става въпрос за 2,4 декара, бивша земя на Спортната академия, която чрез процедурни хватки, е била обявена за публична общинска собственост от община Несебър, влязла е в активите на нейно дружество „Спектър”, което впоследствие станало частно.

На терена в момента има построен апартаментен комплекс, в който собствениците са около 50, 40% от които са чужденци.

За земята на НСА се водят дела повече от 10 години, но никой до момента не може да даде отговор на въпроса, как, докато текат съдебни дела, е построена жилищната сграда и има нотариални актове на собствениците.

По закон, докато текат съдебни дела до влизане в сила на окончателно съдебно решение, се преустановяват дейностите на двете спорещи страни. В случая това не се е случило и впоследствие се е появявила сградата, отбеляза доц. Христо Константинов от НСА.

Той добави, че с решение на съда, е свален подробен устройствен план на сградата, издаден от община Несебър. Също така с решение на Бургаския административен съд, сградата е заличена от кадастралната карта на Община Несебър.

В съда е атакувано и строителното разрешение. Делото върви от 3 години, но още няма решение по него.

Това е само част от многобройните съдебни дела, които НСА води срещу Община Несебър и собственици реститути.

#НСА #Община Несебър #имот

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"