Мария Капон: Президентът да изясни какво е имал предвид под "втора родина"

Мария Капон: Президентът да изясни какво е имал предвид под "втора родина"
„Нашето разбиране е, че човек има само една родина, а топли думи могат да се изказват по повод хуманното отношение към бежанци, които са прогонени от комунистическия режим в България“, отбеляза Мария Капон. Снимка: glasove.com
A A+ A++ A

„Очакваме президентът на Република България да изясни публично, в унисон с декларираната от него политика за прозрачност, какво е имал предвид, благодарейки на турския вицепремиер Бекир Боздаг за предоставената на нашите сънародници „втора родина“, заяви председателят на Единна народна партия Мария Капон във връзка със записите на турски медии от изявленията на двамата политици на вечеря в Пловдив, предава БГНЕС.

„Нашето разбиране е, че човек има само една родина, а топли думи могат да се изказват по повод хуманното отношение към бежанци, които са прогонени от комунистическия режим в България“, отбеляза Мария Капон.

Според нея понятието „втора родина“ говори за пълното объркване в историческите представи на г-н Плевнелиев и за пълна липса на политическа експертиза по проблемите на Балканския регион.

„Надяваме се да получим яснота по въпроса, този път в присъствието на българските медии“, заяви още председателят на Единна народна партия, след като на срещата между Боздаг и Плевнелиев не бяха допуснати български медии.

#Мария Капон #Росен Плевнелиев #Бекир Боздаг #ЕНП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"