НЕК ще изкупи цялата квота на ТЕЦ „Бобовдол“ до края на годината

НЕК ще изкупи цялата квота на ТЕЦ „Бобовдол“ до края на годината
Постигната е договореност за изкупуване на цялата квота на ТЕЦ "Бобов дол" от НЕК до края на годината. Снимка: www.gornaarda.bg
A A+ A++ A

Постигната е договореност за изкупуване на цялата квота на ТЕЦ "Бобов дол" от НЕК до края на годината, каза пред БТА депутатът от "Коалиция за България" Иван Ибришимов и допълни, че има и споразумение до края на месеца НЕК да изплати на топлоцентралата 1,5 млн. лв. от дълговете си.

Ибришимов посочи, че това е било договорено на среща със заместник-председателя на парламента и депутат от Кюстендилски регион Мая Манолова, ръководството на централата и министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

По думите на заместник-изпълнителния директор на централата, Владимир Владимиров, причината за съкращенията и намаляването на заплатите в ТЕЦ-а са намалените квоти. Според постигнатите договорености ТЕЦ-ът през тази година трябва да продаде на държавата 600 мегавата електроенергия, а останалите 400 - да реализира на свободния пазар.

След срещата е постигнато споразумение държавата да изкупи всичките 1000 мегавата, произведени от централата, каза още Ибришимов, но уточни, че това не е гаранция, че съкращенията в централата и мините ще спрат.

#Иван Ибришимов #Мая Манолова #Драгомир Стойнев #Владимир Владимиров #ТЕЦ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »