Плевнелиев благодари на Турция, че е приела изселниците през 1989 г.

Плевнелиев благодари на Турция, че е приела изселниците през 1989 г.
Българският президент Росен Плевнелиев благодари на турския вицепремиер Боздаг за това, че Турция е осигурила втора родина на българските турци. Снимка: www.silnabulgaria.com
A A+ A++ A

Българският президент Росен Плевнелиев благодари на турския вицепремиер Боздаг за това, че Турция е осигурила втора родина на българските турци, прокудени от режима на Живков след "голямата екскурзия" от 1989 г., предаде БГНЕС.

Изказването на Плевнелиев е било по време на последния ифтар (благотворителна байрамска вечеря) в Пловдив, където български журналисти не бяха допуснати.

Турски онлайн-медии разпространяват записи и текстове на официалните слова на двамата държавници от въпросната вечеря. Бурни ръкопляскания съпровождат изказването на българския президент, когато той обявява, че е горд със себе си.

„Аз съм първият президент, който присъства на подобна благотворителна вечеря. И подкрепям всички действия в името на мира. Аз съм първият български президент, който посети Главното мюфтийство в София, там пих турски чай, а турската култура не ми е чужда", казва още плезидентът.

На въпросната вечеря в Пловдив присъстват и Касим Дал и Корман Исмаилов, Вежди Рашидов и Желю Желев.

#Росен Плевнелиев #Боздаг #Желю Желев #Корман Исмаилов #Вежди Рашидов #Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"