Приложение за iPhone ще казва на мюсюлманите кога да се молят

Приложение за iPhone ще казва на мюсюлманите кога да се молят
Снимка: news.smartphone.bg
A A+ A++ A

Сингапурска компания създаде приложение за iPhone, което напомня на мюсюлманите кога да се молят и в каква посока трябва да се обърнат, дори когато са в самолет и пътуват на над 10 000 метра височина, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

Пътуващите въвеждат подробности за полета и получават указания по кое време при пътуването им трябва да си казват молитвата и коя е посоката към свещения за мюсюлманите град Мека.

"Компанията Crescentrating, която дава "халал" или рейтинги за това доколко хотели и други свързани с пътуване неща са съвместими с исляма, планира да създаде безплатно приложение, наречено Crescent Trips, което до няколко месеца ще е достъпно за смартфони с операционна система Андроид", съобщи генералният директор на компанията Фазал Бахарден.

Приложението включва и аудио записи с молитви, които мюсюлманите да могат да казват по време на пътуването. Те трябва да се молят по пет пъти на ден в определени часове.

"Пътуващият мюсюлманин вероятно е най-големият неразработен пазар в туристическата индустрия днес", заяви главният оперативен директор на компанията Дани Болдук.

"Той наистина не е обслужван толкова добре, колкото би трябвало предвид огромния размер и потенциал на този пазар", допълни Болдук.

Харчените от мюсюлманските туристи суми нарастват по-бързо, отколкото средният глобален процент и според прогнозата от миналата година на Crescentrating и на американската компания DinarStandard те ще достигнат 192 милиарда долара на година до 2020 г. спрямо 126 милиарда долара през 2011 г.

#iPhone #Сингапур #мюсюлмани

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници