Норвегия забрани на Apple да снима Осло за картите си

Норвегия забрани на Apple да снима Осло за картите си
A A+ A++ A

Норвежкото правителство отказа да разреши на Apple да направи 3D снимки на столицата Осло. Причината е, че управляващите се притесняват за сигурността. Според кабинета детайлни фотографии на правителствени сгради може да се окажат заплаха, пише Стандартнюз.

Фотографирането от въздух над столицата по принцип изисква разрешение от властите. Регулацията не важи единствено за снимките от сателит, но те не са с достатъчно добра резолюция. Apple не са получили разрешение за заснемане, съобщи норвежкият вестник Aftenposten.

Това не е първи случай – Nokia също предлага частична услуга в приложението си за карти, където Осло съществува само ограничено и части от града липсват.

Мерките за сигурност в страната бяха допълнително затегнати след атаките на масовия убиец Андерш Брейвик, който беше поставил бомба в държавна сграда.

Вестникът обаче напомня, че подобен е случаят със сградата на Пентагона в Арлингтън и централата на ЦРУ в Ленгли, които също не са достъпни в навигационната 3D услуга на Apple. От американската компания засега няма коментар.

#забрана #Норвегия #карти #Apple #Осло #снимки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »