"Труд" пусна снимка от разговора Плевнелиев - Боздаг

"Труд" пусна снимка от разговора Плевнелиев - Боздаг
A A+ A++ A

Вестник "Труд" публикува снимка, на която ясно се вижда как Росен Плевнелиев разговаря с турския вицепремиер Бекир Боздаг. Зад двамата се забелязва официалният преводач. Снимката уличава Плевнелиев в поредния му опит да прикрие истината за случилото се в Пловдив, съобщава БГНЕС.

Президентът упорито твърди, че не е имал никаква среща с турския вицепремиер в Пловдив. Вчера пресцентърът му разпространи специално съобщение за скандала в което се казваше следното: Президентът Росен Плевнелиев не е имал двустранна среща с представител на Република Турция, съответно не е обсъждал теми от двустранните отношения, в това число и имотни въпроси.

"На 8-ми август в гр. Пловдив президентът гостува на вечерята–ифтар по случай Рамазан Байрам по покана на Главния мюфтия. Присъствието на държавния глава на събитието беше чисто човешки знак на уважение към религиозния празник и традициите на българските граждани с мюсюлманско вероизповедание", се казваше още в съобщението, което подчертаваше и следното: На вечерята-ифтар участваха чуждестранни гости от Гърция, Косово, Македония и Турция, единствено в качеството си на представители на религиозните общности в съответните страни. Двустранни срещи с участието на държавния глава не са провеждани.

БГНЕС припомня, че българските журналисти безпрецедентно бяха изгонени преди срещата на Плевнелиев с Бекир Боздаг в Пловдив, за разлика от турските им колеги. Репортерите в Пловдив първо бяха изолирани в сладкарницата на хотела, след което ги изтласкаха пред погледите на турските им колеги

Два дни след срещата Плевнелиев каза, че трябва "да бъде ясно, че това, което е направено от президентската институция е направено по протокол". "Не сте присъствали на тях просто, защото това е и световният протокол, такъв е и протоколът и в България. Така че президентската институция е спазвала протокола, а президентът лично даде пример за обединител. И аз се гордея с това", каза още Плевнелиев в отговор на въпроса за безпрецедентния скандал с българските журналисти.

В събота в специален анализ на Анадолската агенция за посещението на Бекир Боздаг в страната ни се казваше, че Анкара ще поиска от България отоманските архитектурни паметници, припомня БГНЕС.

#президент #Турция #вицепремиер #ифтар #разговор #имоти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници