Тежка авария остави без ток част от столицата

Тежка авария остави без ток част от столицата
Част от столицата остана без ток.
A A+ A++ A

Тежка авария в съоръжение "Орион" в квартал "Захарна фабрика" е причинила спирането на тока в част от центъра на столицата в понеделник, съобщиха ЧЕЗ.

От ЧЕЗ съобщиха, че в 10.58 ч автоматично изключи кабел 110 киловолта „Захарна фабрика“ в подстанция „Орион“, което доведе до отпадане на подстанции „Средец“, „Боримечката“ и „Витоша“. Без ток са районите „Илинден“, „Сердика“, „Триадица“, „Красна поляна“, „Възраждане“, „Оборище“, „Средец“, „Красно село“. Засегнат е електротранспортът и телефонният център на ЧЕЗ.

Извършват се превключвания и се работи за възстановяване на електроснабдяването на засегнатите райони. Всички аварийни екипи на ЧЕЗ работят за изясняване на причините за аварията и нейния обхват. Компанията поддържа връзка със Столична община, увериха оттам.

Спирането на тока в центъра се отрази и на движещите се в тази част на София трамваи. Част от тях няма как да се движат, докато не бъде разрешен проблемът.

Малко след 12 ч. повредата в Телефонния център на ЧЕЗ беше отстранена. Операторите на 0700 10 010 отново приемат обаждания от клиенти на компанията. Телефонната линия бе временно недостъпна след възникнала  повреда в сървъра, обслужващ Телефонния център.

ЧЕЗ България се извини на своите клиенти за причинените неудобства, но поради големия брой обаждания все още свързаването с оператoр е затруднено.

#квартали #София #ЧЕЗ #ток #аварии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници