Кадиев: ГЕРБ се държи като отчаяна опозиция

Кадиев: ГЕРБ се държи като отчаяна опозиция
Според Георги Кадиев депутатите е трябвало да излязат в почивка от 15 август. Снимка: bnr.dev.bsh.bg
A A+ A++ A

"ГЕРБ се държи като отчаяна опозиция, защото се опитва да спре актуализацията на бюджета с процедурни хватки. При нас няма разколебаване за това дали трябва да се гласува за актуализацията на бюджета. Единственият проблем е, че трябва да се съберат 121 души, предвид това, че е ваканция и част от тях не са в България”.

Това заяви в понеделник пред Нова телевизия депутатът от левицата Георги Кадиев.

Според социалиста извънредното парламентарно заседание по президентското възражение срещу актуализацията на бюджета едва ли ще бъде по-рано от сряда. Той призна обаче, че депутатите все още не са получили съответното съобщение за това.

„Причината за ваканцията на депутатите бе да се успокои обстановката в София и това се случи. Правилно беше да излезем в почивка от 15 август”, заяви Кадиев. По думите му до тази дата е можело да се гласува по ветото на президента и да се свършат още няколко неща.

"Ако „Атака” не гласува в пленарна зала, ветото на държавния глава няма да бъде преодоляно", отбеляза още депутатът от Коалиция за България.

"Ако актуализация на бюджета не мине в парламента, ще последва нов опит." Според Кадиев това е неизбежно, потвърждавали го дори от ГЕРБ.

„Тази актуализация имаше два аспекта. Икономическият – сега да имаш повече средства, за да изпълниш определени задачи и политически – оттегляне от бюджета ‘Дянков’ и преминаване към нова бюджетна политика. Затова не можем да отлагаме актуализацията, а трябва да си я завършим докрай”, добави още Кадиев.

#Георги Кадиев #Атака #ГЕРБ #Коалиция за България #бюджет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"