Протестът, ден 59: „Който не участва – съучаства”

Протестът, ден 59: „Който не участва – съучаства”
Снимка: danswithme.com
A A+ A++ A

Едва около 200 души са били протестиращите в София в 59-ия ден на недоволството срещу правителството на Пламен Орешарски към 20 часа, отчетоха от МВР. Самите протестиращи обясняват слабото присъствие с отпускарския сезон, високите температури и факта, че депутатите са във ваканция. Недоволните обаче обещават отново да са хиляди в деня, когато парламентът ще гледа извънредно ветото на президента върху актуализацията на бюджета за 2013 г.

Хората започнаха да се събират на площад "Независимост" около 19 часа. Малко след това те затвориха за кратко движението по бул. „Цар Освбодител” и бул. "Дондуков" и около 20 ч. тръгнаха на шествие към Народното събрание. Протестиращите свиреха със свирки и вувузели, биеха барабани и скандираха „Оставка” и "Мафия".

Мнозина развяваха български национални знамена и флагове на ЕС, някои от издигнатите плакати гласяха: „Който не участва – съучаства”, „Солидарност, контрол и оставка”. Отново имаше много велосипедисти, родители с деца.

Пред сградата на Народното събрание протестиращите отново поискаха оставката на правителство и нови избори. Около 21 ч. хората започнаха да се разотиват. Протестът приключи и полицията отново пусна движението по бул. "Цар Освободител".

По-рано днес се проведе и контрапротест в подкрепа на кабинета на Пламен Орешарски. Хората, които подкрепят правителството, отново декларираха доверието си в кабинета и призоваха за оставка на президента Росен Плевнелиев. Продължава и събирането на подписи за импийчмънт на президента и в подкрепа на правителството.

#протест #Орешарски #правителство #оставка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници