Асандж: Американците трябва да са благодарни на Сноудън

Асандж: Американците трябва да са благодарни на Сноудън
Асандж смята, че американският президент е "валидирал ролята на Едуард Сноудън като човек, разкриващ нередности, обявявайки планове за по-голям контрол и прозрачност". Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Американците дължат на бившия сътрудник на американското разузнаване Едуард Сноудън голяма благодарност, защото той накара президента Барак Обама да обещае цялостно реформиране на тайното наблюдение, заяви основателят на сайта Уикилийкс Джулиан Асандж, предава БГНЕС.

Асандж смята, че американският президент е "валидирал ролята на Едуард Сноудън като човек, разкриващ нередности, обявявайки планове за по-голям контрол и прозрачност".

"Днешният ден беше победа за хора като Едуард Сноудън и многобройните му привърженици. Както каза Сноудън, най-голямото му притеснение е да не настъпи промяна, след като е бил тревогата. Ето че се очертават реформи, поради което президентът и хората в САЩ и в цял свят дължат голяма благодарност на Едуард Сноудън", заяви Асандж в събота в коментар, публикуван от австралийски сайт.

Седмици след като Сноудън разкри подробности за мащабното шпиониране от американските власти на частното потребление на интернет и телефоните Обама категорично отрече да е извършвана злоупотреба, но призна, че трябва да отговори на нарастващото безпокойство.

#Джулиан Асандж #Едуард Сноудън #САЩ #Барак Обама

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници