Петима загинаха при атака в Ирак

Петима загинаха при атака в Ирак
Петима души са загинали при атаки в събота, по време на празненствата, маркиращи края на един от най-кървавите месеци на Рамадан в Ирак. Снимка: www.un.org
A A+ A++ A

Петима души са загинали при атаки в събота, по време на празненствата, маркиращи края на един от най-кървавите месеци на Рамадан в Ирак, за последните години, предаде АФП, цитирана от Агенция “Фокус”.

Повече от 800 души бяха убити при атаки по време на свещения за мюсюлманите месец на пости, който започна във втората седмица на юли и завърши през тази седмица.

Екстремисти атакуваха цели, вариращи от кафенета, където се събират иракчани след края на дневния пост, до джамии, където се провеждат удължени вечерни молитви по време на свещения за мюсюлманите месец.

Крайпътна бомба на главен път в квартал на Багдад, населен предимно със сунити, отне живота на двама души и рани други шестима.

Южно от столицата в провинция Бабил при нападения загинаха двама души, а осем други бяха ранени. При атаки в провинция Ниневех загина един военнослужещ и четирима други бяха ранени.

#Багдад #Ирак #Ниневех

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници