Протестиращият Ангел Славчев: Обществото да протестира при скандално назначение

Протестиращият Ангел Славчев: Обществото да протестира при скандално назначение
"Заявих на премиера, че не съм дошъл да го четкам и няма да го направя", каза Славчев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ролята на гражданското общество е, когато има скандално назначение, да бъде на площада и да протестира“, заяви един от най-активните протестиращи през февруари Ангел Славчев, след срещата между премиера Пламен Орешарски и представители на протестиращите, предава БГНЕС.

Когато искаш една прозрачност, трябва да я даваш“, каза още той.

Славчев е поискал от премиера всички срещи с протестиращите да бъдат открити за медиите и всички журналисти да могат спокойно да слушат всичко, което се говори там.

"Обясниха ми, че срещата е закрита, защото такива са били правилата, приети миналия път, според мен това е безумно. Най-малкото националната телевизия трябва да е вътре и да отразява това, което се случва", отбеляза той.

Славчев е настоял и да заработят всички обществени съвети към всички министерства и да се създадат надзорни съвети към регулаторните органи.

"Получих отговор, че има доклад, че обществените съвети работят. Това, което ме притесни, е свързано с надзорните съвети към регулаторните органи. Ние искаме тези съвети да имат право на вето за взето решение, премиерът отхвърли такава опция, защото това щяло да спре работата на регулаторните органи. Не смятам, че той е прав. Смятам, че правото на вето е много важно, защото с него ще се даде публичност на взетото решение. Когато има надзорен съвет, който може да наложи вето, това ще предизвика скандал, всички ще го отразят", коментира той.

"Заявих на премиера, че не съм дошъл да го четкам и няма да го направя", каза Славчев.

Според него "малоумни назначения" е имало и по време на работата на предишните кабинети.

#Ангел Славчев #Пламен Орешарски #протестиращи #обществени съвети

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"