563 млн. лв. е възстановеният ДДС през юли

563 млн. лв. е възстановеният ДДС през юли
От началото на юли, с цел подобряване ефективността на процеса по възстановяване на ДДС, Министерството на финансите предприе спешни мерки за въвеждане на строга отчетност на ДДС за възстановяване. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

От началото на юли, с цел подобряване ефективността на процеса по възстановяване на ДДС, Министерството на финансите предприе спешни мерки за въвеждане на строга отчетност на ДДС за възстановяване, съобщиха от МФ.

Те включват стриктно спазване на законоустановените срокове за възстановяване на ДДС, въвеждане на принцип на възстановяване на ДДС по поредност на подадените справки декларации с деклариран ДДС за възстановяване, както и ежемесечен анализ на структурата на невъзстановения ДДС и причините за неговото невъзстановяване.

Сред мерките е и всекидневен контрол върху процеса по възстановяване на ДДС, публикуване на информация всеки месец за възстановения ДДС през съответния месец.

Възстановеният ДДС през юли е в размер на 563 млн.лв., включително - 557 млн. лв. ефективно възстановен и 6 млн. лв. данък, прихванат за други публични задължения.

#ДДС #възстановяване #юли #мерки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"