Чобанов: Чрез актуализацията трябваше да се погасят просрочени задължения

Чобанов: Чрез актуализацията трябваше да се погасят просрочени задължения
Една от целите на актуализацията на бюджета беше 160 млн. лв. да бъдат използвани за погасяване на просрочените задължения до края на август, твърди министър Чобанов. Снимка: www.dnevnik.bg
A A+ A++ A

„Една от целите на актуализацията на бюджета беше 160 млн. лв. да бъдат използвани за погасяване на просрочените задължения до края на август, но към момента ветото отложи възможността за бърза реакция“, заяви министърът на финансите Петър Чобанов по време на среща с представители на Камарата на строителите в България.

Министърът съобщи, че само за последния месец просроченият от държавата към бизнеса ДДС е намалял с над 100 млн. лева. Чобанов коментира още, че се предприемат всекидневни мерки за увеличаване на събираемостта на приходите и подобряване на бизнес средата в България и припомни, че е сформирана и работна група с основните работодателски организации, чиято цел е да се дискутират възможностите за намаляване на административната тежест за бизнеса.

Министърът на финансите коментира още, че предприетите мерки ще доведат до добри резултати за бизнес средата, която беше силно затруднена и поради неплащането навреме от страна на държавата.

#Петър Чобанов #ДДС #бизнеса #финансите #държавата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"