Петнадесет протестират пред МС заради срещата на Орешарски

Петнадесет протестират пред МС заради срещата на Орешарски
Снимка: Фейсбук
A A+ A++ A

15 души протестират пред Министерски съвет заради срещата на премиера Пламен Орешарски с протестиращи, съобщава агенция „Фокус“.

Недоволните са застанали зад загражденията пред входа на МС.

Седем от тях носят бели тениски, на всяка от които пише по една буква от думата „Оставка”.

Един протестиращите, Васил Георгиев, обясни, че събралите се граждани нямат намерение да влизат за срещата с премиера, но ги интересува принципът, по който се допускат представителите на протестиращите.

Премиерът е поканил всички организации. Ние искаме да видим кои са тези организации. Нямаме никакво желание да влизаме и дойдохме да кажем именно това – че той може да си кани някакви свои приятели или хора, които го подкрепят, да се снимат с него, да се радват, да се хилят там, даже може да изядат един обяд. Ние нямаме място там, защото когато дойдат тук и заявят, че са част от протестиращите, трябва да има хора като нас да кажат, че те не са“, коментира Георгиев.

Когато човек ходи на срещи и подкрепя правителството, да твърди, че е протестиращ, означава, че има или нещо генерално сбъркано в неговия начин на мислене, или той по някакъв начин е мотивиран от други неща”, каза още той.

Нямам никакво желание да имам право да вляза вътре. Интересува ме да дойда тук, да кажа, че хората, които протестират, нямат никакво желание да влязат тук, защото това е една елементарна манипулация, която министър-председателят се опитва да направи в средата на август, която да се разпространи като лъжа, да стигне до някакви места, за да може после протестът да се компрометира по някакъв начин”, добави Георгиев.

В района на Министерски съвет има полицейско присъствие.

#протестиращи #Пламен Орешарски #Министерски съвет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници