Кристалина към президента: Вашият късмет е късмет за България

Кристалина към президента: Вашият късмет е късмет за България
Еврокомисарите Йоханес Хаан (л), Кристалина Георгиева (с) и президентът Росен Плевнелиев (д). Снимка: Президентство
A A+ A++ A

Вашият късмет е късмет за България, обърна се еврокомисарят Кристалина Георгиева към встъпилия днес в длъжност президент Росен Плевнелиев.

„Мога да Ви уверя, че нашият президент Жозе Мануел Барозу Ви очаква в Брюксел и той също вижда тази Ваша среща в първата седмица на президентството като доказателство за Вашата убеденост, че в Европа ние можем да постигнем успехи за нашите граждани“, каза Георгиева на брифинг в президентството след официалната среща на Плевнелиев с нея и еврокомисар Йоханес Хаан, предаде „Фокус“.

„Ние живеем в трудно време, но както казахте – кризата е и възможност. По време на криза невъзможното става възможно. В тези трудни моменти, които сега изживяваме, ако имаме силни лидери, ако работят заедно, те могат да се превърнат в платформа за европейските граждани и за българите – да имат по-добро бъдеще“, добави еврокомисар Георгиева.

„Можете винаги да разчитате на нас, от Европейската комисия, винаги да разчитате на мен лично. Вратите ни са отворени за Вашите визити. Желая Ви успех и късмет. Вашият късмет е късмет и за България“, каза още тя на президента Плевнелиев.

Кристалина Георгиева определи тази първа среща на президента с еврокомисари „като сигнал за европейската принадлежност на България“.

Тя поздрави Плевнелиев с влизането му в длъжност и му пожела да се справи с всички предизвикателства – тези, които може да предвиди, и тези, които не може, но обезателно ще се случат.

#Кристалина Георгиева #Росен Плевнелиев #Йоханес Хаан #президент #еврокомисар #Жозе Мануел Барозу #Европейската комисия #България #Брюксел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници