МВР синдикат отрече, че подкрепя съкращения и преструктуриране в системата

МВР синдикат отрече, че подкрепя съкращения и преструктуриране в системата
A A+ A++ A

Синдикална федерация на служителите в MВР (СФСМВР) отрече, че намеренията на ръководството за преструктуриране и съкращения в системата са съгласувани и подкрепени от синдикатите в МВР. В нарочна декларация от Управителния съвет на синдиката обявяват, че не са участвали в подобни разговори.

Предлагаме на читателите пълния текст на декларацията, публикуван на страницата на синдиката във Фейсбук:

Поради зачестили информации в медиите, че голяма част от предлаганите промени в МВР са съгласувани и подкрепени от синдикатите в МВР, СФСМВР (една от шестте синдикални организации в МВР) предоставя на вниманието ви следното: 
С ръководството на МВР са водени разговори относно намеренията за преструктуриране на служби, съкращения в административния апарат на ведомството, както и разговори по отношение на социалната политика, която сегашният политически кабинет смята да провежда. 

СФСМВР не е обявявала подкрепа за тези стъпки и намерения на МВР. Смятаме тези разговори за предварителни и с информативен характер относно принципни идеи на политическото ръководство.СФСМВР очаква от МВР да и бъдат предоставени в пълен обем конкретни данни и планове за реализирането на тези идеи, на базата на които след обсъждане между членовете на Федерацията да бъде изградена нейната позиция. Представители на СФСМВР участват в една единствена работна група в момента и тя е по промени на Закона за МВР.

С резервите ни по отношение на работата на тази група сме запознали ръководството на МВР. СФСМВР приветства активния социален диалог започнал в МВР след назначаването на г-н Йовчев за министър, както и предприетите от него конкретни действия, довели до разрешаването на няколко проблема, които се оказаха непосилни за решаване от двете предишни правителства, и се надява това да се превърне в трайна практика във взаимоотношенията между МВР и СФСМВР. 

УС на СФСМВР

#МВР #синдикат #съкращения #преструктуриране #декларация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »