Много шум за нищо

Много шум за нищо
A A+ A++ A

С един удар УЕФА реши конфликта, който нажежи докрай страстите в България. Лудогорец ще играе първия си мач от предварителния кръг на Шампионската лига като домакин на Базел на 20/21 август на националния стадион "Васил Левски". Реваншът е на 27/28 август.

Така бе разрешен спорът, при който Лудогорец изригна срещу спектакъла "Стената" на Роджър Уотърс, който е на 30 август на стадиона. Проблемът бе, че за изграждането на сцената трябва поне седмица, и това щеше да принуди шампионите да играят в Букурещ домакинския си мач, ако той бе на 27 или 28 август.

За малко повече от 24 часа се изписаха кофи мастило. Фенове на рока и на футбола се хванаха за гушите в спор кое е по-важно - мач на българския шампион за влизане в Шампионската лига или мегаспектакълът по една от култовите за ХХ век продукции.

В конфликта бе намесена и спортният министър проф. Мариана Георгиева. Тя обеща, че мачът ще се играе на националния стадион. Организаторите от "София мюзик ентърпрайсис" призоваха да няма конфронтация между спорта и музиката.

И се оказаха прави. Днешният жребий на УЕФА сложи точка на този абсолютно безсмислен спор. 

А въпросът защо имаме един-единствен лицензиран стадион за тази фаза на Шампионската лига остава да виси...

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »