Годината на Дракона идва с катаклизми

Годината на Дракона идва с катаклизми
В китайската култура годините на Дракона се смятат за добри за брака, за раждаемостта и за постигането на голям успех. Снимка: hotemailtemplates.com
A A+ A++ A

Китайската лунна Нова година навлиза утре в Годината на Дракона, смятан за най-могъщото същество в китайския зодиак.

В китайската култура годините на Дракона се смятат за добри за брака, за раждаемостта и за постигането на голям успех, пише БГНЕС.

Също така обаче те имат и своята тъмна страна – митичното същество властва над водата и дъжда, носейки добра реколта, но също и наводнения и други природни бедствия.

„Драконът е единственото митично същество в китайския зодиак. Той представлява небето, а небето е много важно за древните китайци, защото дъждът прави реколтата плодородна“, обяснява хонконгски астролог.

Китайците вярват, че има пет елемента, които формират същността на Вселената – това са металът, дървото, водата, огънят и земята. Водата носи пари и предвещава положителна година, особено за азиатските икономики.

„2012 е годината на водата, което означава, че китайската и останалите азиатски икономики ще се развиват добре. Американската икономика върви стръмно надолу през последните шест години и ще стигне дъното през 2012 г. Така че скоро, още през 2013 г., икономиката на САЩ ще започне да се възстановява. Европа преживява тежки времена, защото се намира в негативен цикъл на развитие от 2009 до 2014 г.“, казва друг хонконгски астролог.

Астролозите предвиждат също така, че през 2012 г. ще се развият тежки епидемии, поради което съветват хората да вземат допълнителни мерки за здравето си.

Хонконгските астролози категорично не са съгласни с предсказанията на маите за края на света тази година.

Годината на Дракона може да не доведе до края на света, такъв, какъвто го познаваме, но е много вероятно да донесе промени и катаклизми, твърдят астролозите.

#Годината на Дракона #дракон #катаклизми #Вселена #астролог #САЩ #Европа #епидемии #вода

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"