Реформаторският блок отказа поканата на Борисов

Реформаторският блок отказа поканата на Борисов
Реформаторският блок няма да влиза в коалиция с ГЕРБ. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Предложението на Борисов ме кара да изпитвам известно съжаление, защото явно в момента той не е на нивото на собствените си избиратели."

Това каза в интервю за предаването „Денят започва” на БНТ в петък Радан Кънев - лидер на ДСБ.

„За българските граждани темата отдавна не е как да се сглоби ново мнозинство в следващия парламент. Доста бакалски е подходът на г-н Борисов и съм убеден, че той не отговаря на интереса на избирателите на ГЕРБ, част от които също протестират в момента”, добави лидерът на ДСБ.

Според Радан Кънев въпросът е как да не се допусне следващо управление, което би си позволило да излъчва Пеевски начело на ДАНС или, което е подобно на управлението на г-н Борисов.

СДС има собствена позиция, която защитава за оставка на правителството и не е свързана с някакви покани от страна на ГЕРБ. Това каза в същото интервю Божидар Лукарски - лидер на СДС.

„СДС е самостоятелен политически субект, който има собствена позиция по въпроса. На въпроса дали бихме предприели общи действия с г-н Борисов и с ГЕРБ, отговорът е - не мисля”, заяви Лукарски. Той добави, че „общи действия не бихме могли да имаме поради много различия”.

#реформаторски блок #ГЕРБ #ДСБ #СДС #Радан Кънев #Божидар Лукарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"