Хаан: България вече по-добра в усвояването на европари

Хаан: България вече по-добра в усвояването на европари
България започна слабо в усвояването на европейски средства, но това постепенно се подобрява, смята еврокомисарят Йоханес Хаан. Снимка: AP
A A+ A++ A

През последната година България започна да се представя по добре по отношение на усвояването на европейски средства, въпреки че започна слабо, смята еврокомисарят за регионалното развитие Йоханес Хаан.

„Мисля, че България стартира слабо, може би заради недостатъчния опит или отсъствие на традиция в това отношение“, заяви той в интервю за БНТ в неделя сутринта.

„Но особено през последната година страната наваксва. Така че има подобрение в усвояването на средства, особено в някои области, например транспорта“, каза още Хаан.

„Разбира се, има и други сфери като опазването на околната среда, където все още има изоставане. Но като цяло, ако следвате този път и тази насока, общата картина е доста обещаваща за в бъдеще“, уточни еврокомисарят.

В момента се провежда първата среща на президента Росен Плевнелиев след встъпването му в длъжност с Йоханес Хаан и с еврокомисаря за международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи Кристалина Георгиева.

#Йоханес Хаан #еврокомисар #Кристалина Георгиева #Росен Плевнелиев #президент #България #европейски средства

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници