Съставът на БДЖ ще бъде намален с преструктуриране, а не със съкращения

Съставът на БДЖ ще бъде намален с преструктуриране, а не със съкращения
Според Данаил Папазов, най-важно е, че към момента няма закъснение при изплащане на заплатите на работниците. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Съставът на БДЖ ще бъде намален с преструктуриране, а не със съкращения, заяви в Пловдив министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов, предаде радио „Фокус"-Пловдив.

Министър Папазов уточни, че това означава, хората, които излизат в пенсия да не бъдат заменяни с нови. По този начин за 10 години по естествен път ще бъде намален щатът с около 2000 души.

"Най-важно към момента е да се реализира краткосрочната програма за оздравяване на железницата, защото тя включва въпросите с финансирането и договорката с кредитодателите на компанията. За съжаление той е отлаган дълго през годините", каза още Папазов.

Според него, важно е също, че към момента няма закъснение при изплащане на заплатите на работниците.

"Много се надявахме да решим и въпроса с ваучерите, но той ще бъде отложен за момента заради ветото, което президентът наложи на актуализацията на бюджета", каза още министърът.

В сряда е завършена оздравителната програма за БДЖ, която има краткосрочен, средносрочен и дългосрочен вариант и ще бъде представена на Министерски съвет.

#Данаил Папазов #Папазов #БДЖ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »