Плевнелиев и Първанов при предаването на президентския пост

A A+ A++ A

„Искаме да се докажем, да покажем, че сме успешна нация. За целта се връщаме към изконните български добродетели – да бъдем трудолюбиви, честни, гостоприемни, да бъдем родолюбци. Миналото ни учи, че сме успявали само когато сме заедно, когато сме имали цел.

Европа има „Програма 2020“, България също ще разработи своята програма, ще я изковем в широк обществен дебат, ще се обединим около нея и ще я следваме“, каза президентът Плевнелиев.

Ще работя за растеж, ще работя за заетост, за справедливост и ефективно правораздаване, за балансирано развитие на регионите, за по-добра бизнес среда, за повече инвестиции, образование, културно и духовно развитие на нацията, държава с репутация и добро име.

Нямам съмнение, че България ще се развива, въпросът е с каква скорост ще напредваме по националните цели.“

Новият президент на Република България Росен Плевнелиев по време на церемонията за встъпването си в длъжност.

 

„Националното единство означава, че държавният глава на републиката е ключов фактор в стремежа за издигането, утвърждаването, развитието на нова политическа култура.

В своя 21. век България и българската дипломация е еднакво добре приета в Брюксел, Вашингтон, Пекин, Москва, Токио и други столици. Постигнахме най-добрите отношения със своите съседи от освобождението насам, но и в редица пунктове България стана своеобразен лидер във формирането и отстояването на политики.

Имах шанса да бъда държавен глава в един успешен, градивен за България период. Надявам се, че историята ще оцени българския успех от първото десетилетие на 21. век.

Пожелавам на президента Плевнелиев и неговия екип да продължи усилията, за да не се допусне превръщането на институцията в протоколна, в декоративна.“

Президентът Георги Първанов по време на церемонията по предаването на поста на новия президент.

#Георги Първанов #Росен Плевнелиев #Президент на България #президентство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Цитат на деня
Последно от Цитат на деня

Всички новини от Цитат на деня »