Минчо Коралски: Първи сме в Европа с единна система за хора с увреждания

Минчо Коралски: Първи сме в Европа с единна система за хора с увреждания
България е първата страна в Европа, която вече има единна система, обхващаща всички хора с увреждания“, каза директорът на Агенцията за хората с увреждания Минчо Коралски. Снимка: bnr.bg
A A+ A++ A

„България е първата страна в Европа, която вече има единна система, обхващаща всички хора с увреждания“, съобщи директорът на Агенцията за хората с увреждания Минчо Коралски по време на представянето на изградена система за оценка на политиката за работа с хората с увреждания, съобщи http://dariknews.bg.

Системата е част от проект на стойност 2 млн. лв., основната цел на който е да подобри държавната политика за интеграция на тези хора. По проекта вече е създадена единна централизирана база данни за хората с увреждания, изградена е и система за планиране на бюджетните средства, предназначени за тях.

„Досега първо властваше медицинският модел, в който водещо беше заболяването и догмата, какво човек не бива и не може да прави. На практика човек с увреждания не биваше и не можеше да прави нищо", заяви Коралски.

По думите му до голяма степен това се дължи и на неправилното представяне на проблемите на хората с увреждания.

#Минчо Коралски #увреждания #интеграция #система

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници