Хакери разбиха акаунти на РИА "Новости", пуснаха фалшива новина за смъртта на Горбачов

Хакери разбиха акаунти на РИА "Новости", пуснаха фалшива новина за смъртта на Горбачов
Акаунтът на Михаил Горбачов в Туитър
A A+ A++ A

Руската информационна агенция РИА "Новости" обави, че през тази нощ е била обект на хакерска атака, съобщават местните медии. Разбити са били акаунтите в Туитър на Международния мултимедиен пресцентър на агенцията и на RIA Novosti Deutsch.

"Хакерите поместиха съобщения с лъжлива информация за смъртта на президента на СССР Михаил Горбачов, които бяха веднага отстранени - и двете фалшиви съобщения престояха онлайн не повече от 5 минути", пише в съобщението на агенцията.

По-рано днес фалшивите съобщения за смъртта на 82-годишния Михаил Горбачов бяха опровергани от пресслужбата на неговия "Фонд Горбачов". “Днес Горбачов беше във фонда и работеше в своя кабинет”, каза представител на фонда. Самият бивш президент на Съветския съюз е в добро настроение и отбеляза, че слухове за неговата смърт възникват периодично, но въпреки това се чувства добре. 

РИА "Новости" е подала заявления във Федералната служба за сигурност и прокуратурата с молба за разследване на двата акаунта. Освен тона агенцията е поискала от Twitter IP-адресите на хакерите.

През май агенцията беше обект на масирана DDoS-атака, която се повтори през юли, припомнят руските медии.

#акаунти #Twitter #Горбачов #смърт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"