Даниела Бобева: Правителството работи прозрачно

Даниела Бобева: Правителството работи прозрачно
Според Даниела Бобева, е имало обществено съгласие по това за какво трябва да се дават пари. Снимка: www.capital.bg
A A+ A++ A

„Това правителство работи прозрачно. За първи път правителството посочва за какво ще харчи парите, за разлика от предишните корекции в бюджета“, заяви пред БНТ вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева.

По думите й е имало обществено съгласие по това за какво трябва да се дават пари. "Рисковете ние да изпълняваме бюджета на предишното правителство са свързани най-вече с нашата основна задача да възстановим нормалността между взаимоотношенията на държавата с бизнеса. Не е редно държавата да не плаща задълженията си", каза Бобева.

Тя заяви, че само по Закона за обществените поръчки държавата е забавила 247 млн. разплащания по над 4 хил. договора, които са на малки, средни и големи фирми. Стана ясно, че „единственият отличник“ е съдебната система, която няма нито един неразплатен договор по обществените поръчки.

"Това, което ние се опитваме е да се поучим от грешките си, защото когато държавата не си плаща задълженията, какво очаквате за спазването на законите в една държава. Тази практика продължава с години", твърди Бобева.

#Даниела Бобева #договор #съдебната #грешките #бюджета #пари

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници