МС ще оздравява държавни предприятия в криза

МС ще оздравява държавни предприятия в криза
Ще се правят оценки на всяко предприятие в затруднено финансово състояние и ще се вземат решения за оздравяване. Снимка:www.manager.bg
A A+ A++ A

В сряда правителството разгледа анализ на финансовото състояние на държавните фирми. Ще се правят оценки на всяко предприятие в затруднено финансово състояние и ще се вземат решения за оздравяване или преструктуриране, предаде standartnews.com.

Компаниите с над 50% държавно участие са натрупали много негативни тенденции през годините - огромни финансови задължения и загуби, каза след заседанието на Министерски съвет вицепремиерът Даниела Бобева.

"В криза, при висока безработица не се закриват предприятия, но кризата е важен фактор да се започне преструктуриране, оздравяване на предприятията", заяви Бобева.

Според нея е необходимо разработването на законодателство за управление на държавните предприятия. МС прие първия пакет от 24 мерки за намаляване на бюрокрацията.

Документът съдържа две групи мерки - първата включва предложения от неправителствени, браншови и работодателски организации, а втората - действия за въвеждане на комплексно административно обслужване в Българската агенция по безопасността на храните, ИА "Морска администрация" и общините.

#МС #Даниела Бобева #организации #агенция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"