Кабинетът подкрепя преизбиране на Ирина Бокова начело на ЮНЕСКО

Кабинетът подкрепя преизбиране на Ирина Бокова начело на ЮНЕСКО
Министърът на външните работи Кристиан Вигенин се срещна с Генералния директор на Организацията за образование, наука и култура на ООН (ЮНЕСКО) Ирина Бокова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Правителството обяви публична подкрепа за преизбирането на Ирина Бокова за Генерален директор на ЮНЕСКО. Това стана на необявена среща тази сутрин между външния министър Кристиан Вигенин и Бокова в София, предаде БНР.

Подкрепата идва на фона на мълчание от страна на правителството за назначението на бившия министър от ГЕРБ Николай Младенов на друга висша длъжност в Организацията на обединените нации.Срещата на Бокова и Вигенин не беше предварително обявена и не са канени медии за изявление след нея.

Според съобщение на външното министерство, двамата са обсъдили хода на кампанията на Бокова за преизбирането й за втори мандат на поста генерален директор до 2017 година.Кристиан Вигенин е потвърдил подкрепата на България за нейната кандидатура.

Ирина Бокова беше издигната за първи мандат начело на ЮНЕСКО от правителството на Тройната коалиция и беше избрана по време на правителството на ГЕРБ през есента на 2009 година. Тогавашният премиер Бойко Борисов заяви, че неговото правителство също е лобирало в кампанията за избирането на Бокова.

 

#Ирина Бокова #Кристиан Вигенин #Николай Младенов #ЮНЕСКО #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"