Президентът Плевнелиев: Да бъдем родолюбци!

Президентът Плевнелиев: Да бъдем родолюбци!
Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Встъпващият в длъжност нов президент на Република България Росен Плевнелиев призова за патриотизъм по време на церемонията за встъпването си в длъжност.

„Искаме да се докажем, да покажем, че сме успешна нация. За целта се връщаме към изконните български добродетели – да бъдем трудолюбиви, честни, гостоприемни, да бъдем родолюбци. Миналото ни учи, че сме успявали само когато сме заедно, когато сме имали цел“, заяви Плевнелиев след последното слово на предшественика си Георги Първанов.

Освен патриотичната нотка, в речта си Плевнелиев наблегна на обещания за икономическо развитие и духовно обединение.

„Като президент ще обединявам, а няма да разделям. Ще работя с визия и ще търся съгласие по националните приоритети. Европа има Програма 2020, България също ще разработи своята програма, ще я изковем в широк обществен дебат, ще се обединим около нея и ще я следваме“, каза президентът Плевнелиев.

„Ще работя за растеж, ще работя за заетост, за справедливост и ефективно правораздаване, за балансирано развитие на регионите, за по-добра бизнес среда, за повече инвестиции, образование, културно и духовно развитие на нацията, държава с репутация и добро име“, добави новият президент.

„Нямам съмнение, че България ще се развива, въпросът е с каква скорост ще напредваме по националните цели. Да бъдем достоен европейски член, средно богат, с развита икономика, държава, в която младите хора остават, защото виждат перспектива за развитие“, каза Плевнелиев. „Нека изградим такава България заедно“, завърши той.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »