Билетите за БДЖ поскъпват с 5%

Билетите за БДЖ поскъпват с 5%
A A+ A++ A

Цените на билетите за така наречените "комерсиални" жп-дестинации ще бъдат увеличени, обяви транспортният министър Данаил Папазов на среща в София със служители и работници от дружествата в "Холдинг БДЖ" ЕАД и Национална компания "Железопътна инфраструктура", предаде "Стандарт нюз".

"Средното поскъпване на билетите за влак ще е 5 на сто", съобщи министърът.

Той представи пред служители на БДЖ мерките, които ще бъдат предприети за оздравяване на дружеството. Той посочи, че друга основна задача на екипа му е да подобри условията на труд.

Папазов обясни, че е възможно дружеството БДЖ да бъде обявено в несъстоятелност, ако първо не се уредят дълговете на компанията с кредиторите. Той добави, че управляващите ще настояват за разсрочване на дълговете на БДЖ за около 10 години.

Министърът на транспорта заяви, че първо трябва да бъде уреден въпросът с кредиторите на БДЖ и едва след това ще се мисли за увеличение на заплатите в сектора.

Спешните мерки на транспортния министър предвиждат и реформиране на административната структура. Ще бъдат продадени всички неоперативни движими и недвижими активи на дружеството, напомни министърът. Това включва такива неща, които няма да могат да бъдат използвани в бъдещата експлоатационна дейност.

#Данаил Папазов #"Холдинг БДЖ" ЕАД #Национална компания "Железопътна инфраструктура" #БДЖ #Папазов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници