Койчо Русев: Спогодба с Турция в автомобилния бранш ще ни ощети с милиони евро

Койчо Русев: Спогодба с Турция в автомобилния бранш ще ни ощети с милиони евро
Според Койчо Русев, обсъжданата спогодба с Турция не защитава не само интересите на автомобилния бранш, но и ощетява България. Снимка: www.kamioni.bg
A A+ A++ A

„Обсъжданата спогодба с Турция не защитава не само интересите на автомобилния бранш, но и ощетява Република България с десетки милиони евро“, каза в интервю за Агенция „Фокус" инж. Койчо Русев, председател на Съюза на организациите в автомобилния транспорт (СОАТ) и на Управителния съвет на Националната транспортна камара.

„Никъде не се третира въпросът за разрешителните от гледна точка на тяхното заплащане. В момента има платими разрешителни с платена „входна такса”, което според мен нарочно се бърка с понятието „пътна такса”. Тези разрешителни, които до сега са с „входна такса” от 43 евро ще отпаднат веднага, ако спогодбата се ратифицира и загубите за фиска ще се измерват с десетки милиони евро, като се има предвид, че през Република България ежегодно преминават между 350 хил. и 400 хил. автомобила“ твърди Русев.

„Освен посочената загуба, българската страна ежедневно понася щети от това, че с цитираната такса не се покриват разходите по поддържането на пътната инфраструктура, да не говорим че изобщо не се отчитат и т.нар. „външни разходи”, допълни Русев.

#Койчо Русев #Русев #спогодба #инфраструктура #разходи #такса

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"